2013-02-24

Äpplepaj :: Tarta de manzana

För enkel, för saftig, för välsmakande för att inte göra den
 
  

 Ingredienser 4px
  • Smördeg
  • 3 äpplen
  • 1 knöl of smör
  • 2 msk aprikosmarmelad (för att måla pajen)
  • Socker
  • Mynta löv (för att dekorera eller glöma den om du har inte växten hemma)
 
  Elaboration 
Upprulla smördegen, bred ut den och sätta på en ugnsplåt. Pricka av den med en gaffel.
Skala äpplena (jag gör det med en potatisskalare för att utnyttja äpplena på den bästa sät), skär dem i halv, ta ut hjärtat från insidan och skär dem i skivor (obs: satsa på bra knivar, man kan använda IKEA knivar för att leka med, inte för att laga mat). Täck smördeg med äpplen.
Strö socker i toppen.

Sätta på små portioner av smör (jag sätta på ganska mycket eftersom det blir godare!) 
Baka den 200º i 20-25 minutter (efter ugnen är förvärmat).

När är den bakad, måla den med aprikosmarmelad.

  Avnjuta den, spanish kitchenetters!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...