2013-03-04

Pumpa soppa :: Crema de calabaza

Någon gav oss en stor pumpa, då ska vi äta den til vi ska explodera, men my mormor brukade att säga: du borde inte kasta bort mat eftersom du vet aldrig när ska du äta igen.

Ingredienser 2px
  • 400 gram pumpa (grams converter here)
  • 200 gram potatis (grams converter here)
  • 2-3 små ost portioner (beroende på om du vill bli en supermodel eller inte)
  • 2 moroten
  • 1 purjolök
  • 5 vatten glas (fem är fem, inte mer, inte mindre)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk salt

Elaboration

Först, som alltid: du måste välja en bra kniv. Jag använder Arcos. De är inte billig men du kan fråga till Jultomten, det blir billigare då. Med kniven, skala pumpan och hugga den (de ska behöva mindre tid att koka om du gör dem mindre - mindre energi du ska slösa: TIPS!!).
Gör samma med potatis och moroten.
Ta purjolök och skär botten och gröna loven. Med kniven, ta bort första lagret. Då rengör purjolök för att undvika att äta damm. Hugga den och sätt dem tillsammans med resten av grönsaker.
Ta en kastrull och lämna den på spisen. Sätt i kastrullen dem fem vatten glaset. När det börjar att koka tillägg olivoljan, saltet och grönsakerna. De ska koka 20-25 minuter. Obs: temperaturen och tiden beror på spisen (för att vetta om det är kokat, ta en morotsbit och stick den med en gaffel. Om det är mjuk, det bettyder att det är kokat).
Ta bort den från spisen och koppla in blandaren. Tillägg ost portioner och blanda allt tillsammans till det finns inte ingen små bit och du kan känna som det är en riktig soppa.
Tips1: använda blandaren med låg kraft för att förhindra din förkläden att blir smutsig.
Tips2: om du vill soppan mer gräddlik, tillägg mer ost.
Vi älska den soppan. Vi tillägga extra riven ost och lite muskotnött (inte så mycket, det är jättevälsmalande) och det blir utsökt.

Jag hoppas ni älskar den, Spanish kitchenetters!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...