2013-03-30

Söt kyckling med lime:: Pollo dulce con lima

Vi slutar alltid äta antingen rostade eller grillad kyckling. Var för inte göra något annat? Här kommer den, dessutom det är billig! (Oh, och det har vitlök den gången hehehe, kommer du ihåg?

Ingredienser (4 st)

  • 2 kycklingbröst
  • 2 limer
  • 60 gr farinsocker
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 koppar ris
  • 100 gr lök
  • 1 msk kanel
  • salt
  • torkade aprikoser
  • russin
Elaboration
Gör saften av 2 limer. Välja en skål och häll saften i. Tillägg kanel, farinsockret och olivolja. Smält ihop (som du vet, jag föredra glasskål så jag använder inte metallverktyg för att inte repa skålen.

Ta kycklingbröst och skär dem i strimlor. Nu tillägg kycling i skålen och marinera den i kallt i en timme.
Efter 1 timme, sätt kycklingen i pannan med sin saft och lämna den fem minuter i hög  värme. Därefter minska till låg varme och karamellisera kycklingen med limen.
Ta en kastrull och koka vatten för koka risen. OBS: för varje kopp av ris, tillägg 3 koppar av vatten. När vatten kokar, tillägg lökarna, vitlöken och risen. Vänta till risen är kokat och besta den.
Ta pannan som du använde för att laga kyckling och tillägg risen. Tillägg torkade aprikoser, som du har förut tärnat, och russinen. Laga allt tillsammans under 5 minuter över medium varme.
GJORT! Och om du vill att rätten blir lite mer glamorös, ta ett glas, sätt risen i, vänd glaset och du får ett annat sätt att servera risen med kyckling.
 
Hoppas ni tycker om den Spanish kitchenetters!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...