2013-04-11

Escalibada

Ingredienser
  • 2 röda paprikor
  • 2 äggplantor
  • bröd
  • 1 tomato
  • olivolja
  • salt

Elaboration
Först vill vi göra allt lät innan och efter matlagning, eller? Och det inkluderar också att diska! Då, ta ugnsplåten och täck den med aluminiumfolie. Med en borste, sprid lite olivolja på ugnsplåten för att undvika paprika och äggplantor att fastna i aluminiumfolie.
Placera både röda paprikorna och båda äggplantorna på pl
åten och lägg den direkt i ugnen. Sätt på 150 grader, upp och ner, i minst 1,5 timmar. Efter 45 minuter, vänd grönsakerna för att laga dem andra sidan.


Som du kan se, är de verkligen kokta och också mycket varmt så var försiktig och låt paprika och äggplantor kyll av (ca. 20 minuter) när du tar ut dem från ugnen.


Sedan grip 1 röd paprika med händerna och börja att skala den. Du kommer att se att du behöver inte en kniv eftersom huden skalar av lätt från köttet. När man skalar peppar, gör remsor med köttet och placera den i ett form. Gör exakt samma sak med den andra paprikan och äggplantorna.


Nu kan du sluta här (och du har perfekt grönsakerna för en huvudrätt: kött eller fisk) eller så kan du göra en populär katalanska tapa. Där kör vi! Ta 2 skivor bröd (kom ihåg att du kan göra ditt eget bröd här) och rosta dem. Ta en tomat och halvera den. Nu får en halv, pressa den lite och skrubba över brödet. Lägg lite olivolja och hej! du har "pan con tomate" (<--- bröd med tomat på spanska sätt). Nu lägg remsor av röda paprikorna och äggplantorna på brödet tills du får din egen flagga ;)

Och det är allt! En annan tapa för din spanska matlagning bok, kitchenetter!!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...