2013-04-03

Grundläggande kaka 1-2-3:: Bizcocho básico 1-2-3

Det är ett av mina mästere recepten. Det funkar alltid bra och ingen kommer att bli besviken om du kommer med den till en middag. Det bästa: DET ÄR TOKIGT ENKELT! Nyckeln är att ha en yoghurt, då kan du nästan göra den.
 

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 bakpulver påse (16 gr)
  • 125 gr yoghurt (Nu kommer du att använda den tomma yoghurt behållare som en mätare).
  • 3 yoghurt behållare av mjöl
  • 2 yoghurt behållare av socker
  • 1 yoghurt behållare av olivolja (eller solrosolja men jag måste säga att det bli bättre med olivolja)
  • 1 citronskal
Elaboration

Inte lät men enklaste. Låt oss börja.Först, välj en stor skål för att arbeta bekvämt. Sätt 3 ägg i den och slå dem. Då tillägg bakpulver och rör allting ihop (det är jätteviktigt att tillägga ingredienser och sedan rör dem i 1-2 minuter).

Ta yoghurt och töm den i sk
ålen. Rör den.Ta yoghurt behållaren och sätt i mjölet. Töm den i skålen. Gör samma 2 gånger till (totalt 3 gånger). Försöka att röra den men du ska känna att det är ganska tuft att röra så bara tillägg alla ingredienser innan du börja att röra.

Så, ta en gång till den tomma yoghurt behållare och sätt i sockern. Töm den i skålen. Gör det en gång till.
Nu olivolja: ta den tomma yoghurt behållare och sätt i olivolja. Tillägg den i skålen och nu du kan börja att röra och blanda ingredienser. Det ska ta lite tid eftersom i början det är ganska sammanpressat, men ha tålamod och efteråt det kommer att jämna.

Tvätt citronen och riv lite skalet med ett rivjärn till den vitt delen av citronen. Rör det en gång till.
Nu, sätt på ugnen till 150 grader (upp och ner).

Välj en form för att baka den. Jag tycker om dem som är gjort med crystall eftersom jag kan se när som helts hur bakning går. Den som jag använder är 23cm och rektangulära.
Det enda problemet när bakning är att kakan skulle fastna på väggarna i formen. För att undvika det, sprid smör genom hela formen och, efteråt, sprid även lite mjöl.

Nu är du redo för att sätt i blandningen i formen och direkt till ugnen i ca 1 timma. Som jag alltid sägar: det beror på ugnenkraft.

För att veta om det är bakat, ta en ätpinne och punktera kakan. Om när du drar ut ätpinnen det är blöt, då måste du lämna kakan i ugnen några minuter till. Efter en timma, ta kakan ut från ugnen och lämna den i en matta till det blir lite kallare och du kan röra den med handen utan att bränna handerna. Sedan ta ut kakan innan det är kallt. OBS: låt det inte att bli kallt, annars kommer kakan att fastna i formen och du kan även bryta den. Om du känner att du kan inte ta den från formen, lägg lite varmt vatten i diskhon, försiktigt sänk pannan och låt den stå i några minuter. Försök sedan att ta kakan igen.

Och voilá! Det är för lång för att förklara det (eftersom jag vill ge dig alla detaljer) men det är fruktansvärt enkel. Bäst? Denna kakan är grunden för många kakor som du kan fylla med lite sylt, choklad eller vad du vill!

Du behöver inte att vara en köksmästare för att göra den, spanish kitchenette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...