2013-07-24

Söt kokos kräm :: Crema dulce de coco

När det kommer till sommaren, sätter vi undan sockerkakor och ta fram alla de färska sötsaker som vi känner. Du kan aldrig missa en godis efter en god måltid;)

Ingredienser (4 px)

  • 400 ml mjölk
  • 3 äggulor
  • 40 gr vitt socker
  • 15 g av majsstärkelse
  • 40 gr riven kokos
  •  Kakaopulver för damning

Elaboration
Ta en kastrull och häll mjölken. Genast, tillsätt kokos, blanda det med kokande omrörning med en träslev. 

OBS: du kommer att märka, några bilder ovan, att potten är en annan. Detta beror på att jag var uppvärmade mjölk på maximalt vÄrme, blev distraherad med jag kommer inte ihåg vad och mjölken spills. Så, vara fokuserad på matlagning;)

Samtidigt slog vi äggulorna med sockret och cornstrach. 


När alla ingredienser är snyggt integrerade, vi hälla blandningen i katrullen med uppvärmd mjölk och blanda på låg värme tills det tjocknar.
Dela upp grädden i fyra koppar och vi kommer att vänta tills krämen svalnar något. Sedan satte dem i kylen i 2-3 timmar och de är redo att njuta av!
Precis innan servering, strö kopparna med lite kakaopulver och du kommer att ha en mycket trevlig choklad touch!

Hoppas du gillade det här receptet spanska Kitchenetters!


FONT: (spanska) Crema dulce de coco från Directo al Paladar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...