2014-01-26

Champinjoner marinerade i citron och kanel :: Champiñones marinados en limón y canela

Semester, helger och ofta alla lediga dagar bjuda oss att njuta av "aptitretare tid". Vi är stora fans av klockan 1:00-aptitretare innan ha ordentlig lunch. Den består vanligtvis på små munbitar som oliver, hjärtmusslor, chips och några snabba tapa.

Ja, innan du säger det, vi ibland får helt fullt och inte känner för att ha ordentlig lunch efter det (direkt efter det kommer siesta ;P)

Oroa ej dig för det, tänkte jag: Varför inte gör en annan snabb tapa? Men den här gången ska det bli friskare och mindre tungt! (Bara för att känna sig mindre skyldiga ;)

Ingredienser (2 personer)

  • 150 gr av champinjoner
  • 1/2 citron
  • 1 och 1/ 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 5 ml kanel
  • 5 ml paprika
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 dl vatten
Elaboration
Som ni ser, jag använde inte konserverad svamp så jag hade en plikt att tvätta dem. Första måste du göra en snabb tvätt med vatten för att bli av jorden. Sedan skär stjälkarna och slänga dem.

Nu har vi den övre delen av svampen. Ta en pappershandduk och försiktigt avsluta rengöra dem. Se upp och tryck inte för stark eller du kommer att bryta dem.
Skär varje svamp i en halv och reservera.
Nu ska vi gå för marinerade. I en kastrull, införa pressad citronsaft och olivolja. Skala klyftorna och lägg dem i också. Tillsätt resten av smaksättning: kanel, salt och socker. 

När det gäller den sista sak, tillsätt vattnet och få allt att koka och låt koka i 5 minuter.

Lägg sedan till champinjoner och sjud dem i 15 minuter .
När de är kokta, lägga champinjoner i en kristallskål och låt dem svalna. Efter en halvtimme, introducera dem i kylen i minst 2 timmar. 

Du kan antingen äta dem efter den tiden eller lämna det till nästa dagen!

I några få steg har du en välsmakande championjer där kryddor fyller i munnen.

Låt oss aptitretare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...