2014-05-11

Äggplantor chips :: Virutas de alcachofa

Jag är verkligen stolt över vår fruktträdgård. Det gav oss 5 äggplantor igår så det enda jag tänkte på var att matlaga dem så fort som möjligt.

Receptet jag delar med idag är från min svärmor. Den är perfekt som förrätt, tapa eller sida rätten. Du vet, grönsaker är alltid perfekt alternativ för nästan allt.


Ingredienser

  • 5 äggplantor 
  • 25 cl kallt vatten 
  • 60 gr mjöl
  • 150 ml olivolja



Elaboration
 Ta med mat direkt från odlingen innebär att tvätta dem ordentligt innan du äter främst på grund av de skäl och små insekter den kan innehålla. Gör det och efter förbereda dem.

Skär stammar och bli av styva löv.

Ta auberginer och tvätta dem igen. Nu kommer den "förtjusande delen". Med en mycket vass kniv gör 6-7 skivade för varje del. Akta dig att inte göra dem för tjocka. Denna processen skulle vara lättare och mer exakt med en mandolin, men vi har inte fått någon så låt oss gå för god kvalitet knivar då ;-)
När du är klar med det, förbereda en blandning med kalla vatten och mjölet tidigare silat. Ju kallare vattnet och silen mjölet är, desto bättre. Så ta din tid med de båda steg annars resultatet blir inte det förväntade (jag köper personligen speciella mjöl som är redan silat). Blanda ingredienserna och du kommer att sluta med flytande deg.
 
Nu, värm olivolja. Sedan blöt varje äggplant chip i degen och lägg den direkt i den varma oljan. Steka den för en 2 minuter , eller tills de får en gyllene färg, och placera den på en handduk papper.


Gör samma sak med resten av äggplant.


Och voilà!! Du fick den perfekt krispig vegetarian chips. Perfekt att ta med en glas av kallt vit vin ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...